Kwaliteit & Performance Programma

De KNVB en NMC Bright hebben in het seizoen 2014/’15 een krachtige nieuwe kwaliteitsimpuls gelanceerd voor betaald voetbalorganisaties en amateurverenigingen: het Kwaliteit- & Performance Programma voor jeugdopleidingen.

“Deelname aan het programma is een soort leidraad geweest in het ontwikkelen van de jeugdopleiding. Voor ons was dat, ondanks dat we het idee dat we er al aardig opstonden, het sein om het nog beter te gaan doen. Wij zijn erg blij en trots dat we inmiddels zelfs het predicaat Regionale Jeugdopleiding hebben gekregen. De stappen die we gemaakt hebben merken we in alle geledingen van de jeugdopleiding."
Stephan Vink, technisch jeugd coördinator HBS Craeyenhout in de Voetbaltrainer 217
 
Voetbaltechnisch jeugdbeleid
Het Kwaliteit- & Performance Programma is het nieuwe model van de KNVB om verenigingen te ondersteunen met (voetbaltechnisch) jeugdbeleid. Het richt zich op het doorlichten en ontwikkelen van jeugdopleidingen, waarbij clubs een certificaat kunnen behalen op één van de vier ambitieniveau's (lokaal, regionaal, nationaal of internationaal). Het geeft clubs handvatten en concrete aanbevelingen om de jeugdopleiding verder te verbeteren. Het programma bestaat uit vier stappen:

proces.jpg

Met het Kwaliteit & Performance Programma willen en kunnen we de lat opnieuw hoger leggen. De manier waarop clubs zullen worden ondersteund om systematisch hun jeugdopleiding te evalueren en te verbeteren is innovatief en vooruitstrevend. Hiermee voorzien we het Nederlandse jeugdvoetbal van een kwaliteitsimpuls.

Ervaringen van clubs
Inmiddels zijn er meer dan 50 amateurverenigingen die deelnemen aan het Kwaliteit & Performance Programma. Deze clubs gaven het programma in het eerste seizoen een 8,1 als waardering. In het tweede seizoen werd het programma met een 8,3 gewaardeerd. U kunt op de cijfers klikken om meer te lezen over de ervaringen van deelnemers.

Interesse?
Heeft u interesse naar een oriënterend gesprek op uw club om daarna deel te kunnen aan het Kwaliteit & Performance Programma neem dan contact op met Nick Veenbrink op 06-283 16 328 of nveenbrink@nmcbright.nl.  Een orienterend gesprek is vrijblijvend en bedoeld om u zo goed mogelijk te informeren over deelname aan het programma.
 
Doorlezen?
In het volgende document kunt u meer informatie teruglezen over het programma:

Deelnemers
Alle 26 jeugdopleidingen uit het betaald voetbal hebben deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma.

In het amateurvoetbal zijn er inmiddels meer dan 90 deelnemende amateurverenigingen. Van de deelnemende vereniging hebben onderstaande een status behaald. De overige clubs zijn nog bezig een status te behalen of hebben er geen behaald. 

  • 36 amateurverenigingen komen in aanmerking voor de status Regionale Jeugdopleiding.
  • 45 amateurverenigingen komen in aanmerking voor de status Lokale Jeugdopleiding.

Afbeelding K&P AV REGIONAAL.PNGAfbeelding K&P AV LOKAAL.PNG