Onderzoek


Wilt u weten hoe sporters, ouders en coaches het leerklimaat van uw (jeugd)opleiding of talentprogramma ervaren? 
Bent u benieuwd naar de resultaten van het ingezette beleid binnen uw organisatie?
Wilt u weten hoe de kwaliteit van uw vereniging of organisatie wordt ervaren? 

Onze aanpak
Onze onderzoeken zijn gericht op resultaat en helpen u direct bij het verbeteren van uw prestaties. Wij doen geen onderzoek om het onderzoek maar zetten het in om onze opdrachtgevers te voorzien van informatie om de performance van hun organisatie te verbeteren. Bij elke opdracht bekijken we zorgvuldig hoe we ons onderzoek kunnen laten aansluiten op uw eigen situatie. 

Jaarlijks benchmarkrapport
Jaarlijks voeren we een benchmarkonderzoek in de sportsector uit. In 2015 hebben we bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het gebruik van kunstgras in jeugdopleidingen in het amateur- en betaalde voetbal. In 2016 deden wij onderzoek naar trainersvergoedingen in het amateurvoetbal. De resultaten stellen we ter beschikking aan de sport. Er zijn vele clubs en sportbonden die het onderzoek gebruiken als input voor beleid.

Stand van het land
Ieder seizoen publiceert NMC Bright een 'stand van het land' van jeugdopleidingen in Nederland. Het eerste rapport is gebaseerd op onze ervaringen, data en informatie van amateurverenigingen die hebben deelgenomen aan het eerste seizoen van het Kwaliteit & Performance Programma. 

Leerklimaat Monitor
Onze Leerklimaat Monitor wordt al jaren ingezet door topsportcentra, talentprogramma's en jeugdopleidingen die gedreven zijn om op basis van onderzoek hun leerklimaat willen verbeteren. Organisaties zoals CTO Papendal, CTO Amsterdam, Roda JC, Ajax, AZ, Feyenoord, de Tafeltennisbond, CTO Heerenveen en CTO Eindhoven hebben de Leerklimaat Monitor al ingezet. 

Medewerkertevredenheid
Plezier in het werk is wezenlijk voor een succesvolle organisatie. Maar hoe weet u of uw medewerkers gelukkig zijn in hun werk of hoe zij de ingezette cutluurverandering beleven? Onze onderzoeken naar medewerkertevredenheid geven u dit inzicht. Wij beschikken over standaard vragenlijsten op allerlei onderwerpen. Uiteraard is het ook mogelijk vragenlijsten geheel af te stemmen op uw specifieke situatie. Uitnodigingen, vragenlijsten en rapportages kunnen geheel of gedeeltelijk in uw eigen huisstijl verzorgd worden. 

Online
Voor de uitvoering van ons onderzoek maken we gebruik van internet. Onze webapplicatie werkt als een digitale omgeving die ons ondersteunt bij onderzoek, analyse, kwaliteits- en verbetermanagement. Hierdoor zijn we in staat om kwalitatieve managementinformatie doelmatig en overzichtelijk binnen bereik te brengen en te houden. Deze informatie is ten allen tijde beschikbaar en stelt organisaties in staat om benchmark onderzoek te doen. Op onze site vindt u een demo van onze online evaluatieomgeving NMC-online. Deze omgeving gebruiken we specifiek voor evaluatie, audits en verbeterprogramma's. 


Interesse?
Wilt u meer weten over onze aanpak in onderzoek, neem dan contact op met Wouter Kuperus, CEO NMC Bright, op 06-498 73 813.