NMC Bright onderzoekt leerklimaat Feyenoord Academy


De Leerklimaat Monitor is een onderzoek naar het leerklimaat van een voetbalacademie. Het is een hulpmiddel voor HJO's om de optimale leeromgeving voor spelers te creĆ«ren. De Monitor onderzoekt vanuit drie perspectieven (spelers, ouders, trainers / begeleiders) hoe de lerende omgeving wordt ervaren. Hiervoor zijn vragenlijsten ontwikkeld die afgestemd zijn op de drie groepen. Met de uitkomsten worden concrete acties geformuleerd om het leerklimaat te verbeteren. De Leerklimaat Monitor is ontwikkeld in samenwerking met NOC*NSF en een expertgroep van topcoaches en topsporters. Het onderzoek bij Feyenoord is uitgezet onder alle spelers (vanaf 12 jaar), alle ouders (van alle spelers vanaf de O9) en alle stafleden. De academy krijgt een algehele terugkoppeling en een terugkoppeling per team.