Zeeburgia: kweekvijver van talent krijgt opleidingscertificaat


Zeeburgia heeft een regionaal opleidingscertificaat ontvangen. Dit is na internationaal en nationaal het hoogst haalbare certificaat voor een club. In heel Nederland is Zeeburgia de achttiende amateurvereniging die dit voor elkaar heeft gekregen.
 
De jeugdopleiding van Zeeburgia is al jaren een kweekvijver van talent. Onder andere Joshua Brenet (PSV), Dabney Dos Santos (AZ), Timothy Fosu–Mensah (Manchester United), Luciano Narsingh (PSV) en Kenny Tete (Ajax) speelden bij de club uit Amsterdam-Oost.
 
"De jeugdopleiding van Zeeburgia heeft natuurlijk al jaren een hele goede naam. We hebben veel talenten opgeleid waarvan sommigen het zelfs tot betaald voetballer hebben geschopt, hier zijn we vanzelfsprekend erg trots op,’’ aldus jeugdvoorzitter van Zeeburgia, Roger Karamat Ali.
 
"Toch kun je als club niet alleen teren op je goede naam en je verleden, daarom wilden we ook zeker weten of onze opleiding nog steeds zo goed is als wij dachten, en vooral waar we ons nog kunnen verbeteren met het oog op de toekomst. Als club hoopten we op het regionaal certificaat en we zijn erg blij dat het ons gelukt is."
 
"Het Kwaliteit en Performance-programma was voor ons zeer leerzaam en is absoluut een toegevoegde waarde. Met het programma wordt er een duidelijke structuur neergezet, maar tegelijkertijd laat het je ook voldoende ruimte om als club jezelf te blijven. Dit certificaat smaakt voor ons absoluut naar meer, we willen ons blijven verbeteren.’’


CsVAQ63XEAAIhhx.jpg

Op de foto van v.l.n.r.: Mike Kolf (hoofd jeugdopleiding Zeeburgia), Roger Karamat Ali (jeugdvoorzitter Zeeburgia), Marianne van Leeuwen (voorzitter Zeeburgia), Marco Neuvel (medewerker KNVB), Daan van den Eeckhout (medewerker KNVB).

Wilt u meer informatie over het Kwaliteit & Performance Programma? Dan kunt u hier terecht. 

Lees hier het artikel op de website van de KNVB.