v.v. d'Olde Veste '54 haalt status Regionale Jeugdopleiding


In een reeks berichten belichten we amateurclubs die in het seizoen 2015/'16 een status Lokale- of Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Vandaag een van de clubs met een status Regionale Jeugdopleiding: v.v. d’Olde Veste ’54.
 
v.v. d’Olde Veste ’54 krijgt als vierde amateurclub uit het noorden een certificaat Regionale Jeugdopleiding. Na Excelsior’31, Be Quick 1887 en HHC Hardenberg volgt ook de club uit Steenwijk. Olde Veste is een van de pilotclubs geweest die in het voorjaar van 2014 hebben deelgenomen om het Kwaliteit & Performance Programma te ontwikkelen. Officiële deelname heeft de club een status Regionale Jeugdopleiding opgeleverd.


De jeugdopleiding is bij een audit uitgebreid doorgelicht waar een aantal verbeterpunten werden geconstateerd. Bij de club sloeg de twijfel toe. Voorzitter Albert Strijker: "Bij een eerste evaluatie werden er door de bond nogal wat verbeterpunten aangedragen. Dus was de vraag, redden we dat wel?” Het doorzettingsvermogen van de club valt daarin te prijzen, want er is hard gewerkt om aan de eisen te voldoen. "Je hoeft niet op ieder onderdeel honderd punten te scoren. We hebben de normen ruim gehaald." Olde Veste ziet het behalen van een status vooral als erkenning voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd. "We mogen heel trots zijn op deze waardering", aldus voorzitter Albert Strijker. 
 

De club viel in 2008 al eens eerder in de prijzen na het behalen van Rinus Michels Award. Het behalen van dit certificaat toont dat de club continue aandacht blijft houden voor de jeugdopleiding. Ab van der Velde, Technisch Jeugd Coördinator bij de KNVB, speecht bij de uitreiking: “Bij deze club wordt volop de focus gezet op een goed jeugdbeleid. Wij als KNVB zien de werkwijze bij d'Olde Veste'54 als een voorbeeld voor andere clubs."

Olde Veste.jpg
Olde Veste ontvangt certificaat Regionale Jeugdopleiding uit handen van de KNVB.
V.l.n.r.: Marco de Grip (hoofd jeugdopleiding Olde Veste), Dirk Gerrits (bestuurslid Olde Veste) en Ab van der Velde (Technisch Jeugd Coördinator KNVB). Foto: Jacob Westra
 
Bron: website v.v. d’Olde Veste ‘54