Status Regionale Jeugdopleiding voor HBS Craeyenhout


In een reeks berichten belichten we amateurclubs die in het seizoen 2015/'16 een status Lokale- of Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Vandaag HBS Craeyenhout die de status Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen.

De jeugdopleiding van HBS Craeyenhout heeft in korte tijd een stevige groei doorgemaakt. Met initiatiefnemers Jan Glotzbach, Martijn den Haan (onderbouw), Stephan Vink (hoofd jeugdopleidingen) en Mike de Geer (bovenbouw) als stuwende kracht is de jeugdopleiding in korte tijd van lokaal naar regionaal niveau gegroeid.  Stephan Vink, technisch jeugd coördinator, vertelt aan het Algemeen Dagblad: ”Er móest iets gebeuren. De jeugd bleef achter [op het eerste elftal]. Dat zette ons aan het denken. We stelden ons de vraag: wat kunnen we doen om de kwaliteit van onze jeugdopleiding te verbeteren?".
 
Deelname aan het Kwaliteit & Performance Programma kwam voor HBS Craeyenhout op het juiste moment. “Dat kon niet beter qua timing. Hier had HBS behoefte aan. Zo konden we de hele jeugdopleiding doorlichten, op zestig punten. We kwamen nogal een aantal punten te kort om een bepaald niveau te halen”, aldus Stephan Vink. HBS is hard aan de slag gegaan met de conclusies en aanbevelingen uit de audit en review wat heeft geleid tot een status Regionale Jeugdopleiding. “Iedereen binnen HBS voelt: er gebeurt iets.”
 
Het is HBS niet alleen te doen om het behalen van een status. Doorstroom naar het eerste elftal is een voornaam doel, daarom heet het nieuwe beleidsplan ‘helden van eigen bodem’. Stephan Vink: “Er is nog een slag te maken in de doorstroming van de jeugd naar HBS 1. Negen van de tien kunnen niet zomaar aanhaken. Wij willen de spelers meer aandacht gaan geven als ze de stap naar de senioren maken. Daarom gaan we nog meer energie steken in het Onder 23 team." 
 
Bron: Algemeen Dagblad ‘HBS wil helden van eigen bodem’ (06/02/2016)

 
HVbt1605160030.jpg

HBS Craeyenhout ontvangt certificaat uit handen van KNVB-ambassadeur Jan Greeve. V.l.n.r.: Martijn den Haan (coordinator onderbouw HBS), Stephan Vink (hoofd jeugdopleiding) en Jan Greeve (KNVB-ambassadeur). Foto: Haaglanden Voetbal