SC Buitenboys ontvangst status Lokale Jeugdopleiding


In een reeks berichten belichten we amateurclubs die in het seizoen 2015/'16 een status Lokale- of Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Vandaag een van de clubs met een status Lokale Jeugdopleiding: s.c. Buitenboys.
 
s.c. Buitenboys heeft aan het begin van het seizoen 2015/’16 initiatief genomen om de jeugdopleiding te laten doorlichten met behulp van het Kwaliteit & Performance Programma. Het past in een transitie die de club de laatste jaren doormaakt. Bestuurslid Peter Bakker: “SC Buitenboys heeft in de afgelopen periode een structurele verandering doorgemaakt van ‘gezelligheidsvereniging’ naar een ‘gezelligheidsvereniging met een prestatief karakter”.
 
Gezelligheid en prestatie gaan bij Buitenboys goed samen. “Elke speler [kan] met plezier en in een veilige omgeving op zijn of haar ideale niveau trainen en voetballen. Daarnaast willen we met onze selectieteams naar een steeds hoger niveau toe groeien in een voor onze club herkenbare voetbalstijl.”
 
Deelname aan het Kwaliteit & Performance Programma heeft SC Buitenboys de status Lokale Jeugdopleiding opgeleverd die in het najaar van 2015 is uitgereikt. “Een certificaat waar we trots op kunnen zijn”, aldus Peter Bakker. “Na het bezoeken van de club, het bekijken van wedstrijden en trainingen en het voeren van gesprekken met bestuursleden, trainers en technisch managers blijkt dat we als club de goede weg zijn ingeslagen. Het leidde uiteindelijk tot het certificaat.”
 
Het behalen van de status Lokale Jeugdopleiding wakkert nieuwe ambities aan. Op de website vermeldt Buitenboys te willen doorgroeien naar een status Regionale Jeugdopleiding.
 

3624637.JPG
Voorzitter Rob Mueller van Buitenboys ontving het certificaat van KNVB-afgevaardigde Marco Neuvel. (Foto: Fred Rotgans)
  
Bron: website Almere deze week 30/11/2015