S.V. Hoofddorp krijgt status Regionale Jeugdopleiding


In een reeks berichten belichten we amateurclubs die in het seizoen 2015/'16 een status Lokale- of Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Vandaag een van de clubs met een status Regionale Jeugdopleiding: S.V. Hoofddorp.
 
Na deelname aan het Kwaliteit & Performance Programma voor Jeugdopleidingen heeft S.V. Hoofddorp de status Regionale Jeugdopleiding behaald. S.V. Hoofddorp is de tweede club uit Hoofddorp die heeft deelgenomen aan het programma, eerder behaalde s.v. Overbos een status Lokale Jeugdopleiding.
 
S.V. Hoofddorp ziet het toekennen van de status als een erkenning van de kwaliteit van de opleiding. De club blinkt vooral uit in een stabiele organisatiestructuur in de jeugdopleiding. Na een intensieve audit en review is de jeugdopleiding doorgelicht waarin constante verbetering centraal stond. “S.V. Hoofddorp spant zich sterk in, om continue verbeteringen aan te brengen, waaronder de zogenoemde periodisering van de trainingsopbouw over het jaar en per leeftijdscategorie. Hier wordt het nieuwe seizoen, samen met het technisch kader en de selectietrainers van de club, invulling aan gegeven. Zo wordt bereikt, dat er door de leeftijdscategorieën heen op een herkenbare manier wordt gewerkt. Dit draagt bij tot een voor S.V. Hoofddorp herkenbare voetbalstijl”, aldus de club op de website. S.V. Hoofddorp werkt daarin intensief samen met partner AFC Ajax om de besproken adviezen verder te implementeren in de jeugdopleiding. Bij de review sloot AFC Ajax aan om S.V. Hoofddorp van advies te voorzien.


Uitreiking sv Hoofddorp.jpg
S.V. Hoofddorp krijgt de status Regionale Jeugdopleiding uitgereikt. V.l.n.r.: Benno Peperkamp (bestuurslid S.V. Hoofddorp), Hans Buitenhuis (KNVB-ambassadeur) en Chris Schuthof (hoofd jeugdopleiding S.V. Hoofddorp).

Bron: website S.V. Hoofddorp