RBC ontvangt als eerste Brabantse amateurvereniging de status Regionale Jeugdopleiding


In een reeks berichten belichten we amateurclubs die in het seizoen 2015/'16 een status Lokale- of Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Vandaag een van de clubs met een status Regionale Jeugdopleiding: RBC.
 
RBC, de club die voor 2011 in het betaald voetbal uitkwam. Een dag na het faillissement heeft Noud Bominaar, huidig coördinator voetbalopleiding, met gelijkgestemden gewerkt aan de heroprichting van de club. En met succes. Veel expertise en ervaring is behouden gebleven voor de jeugdopleiding. Het heeft geleid tot een status Regionale Jeugdopleiding.
 
Na een eerste audit in het seizoen 2014/’15 ging de club in het voorjaar van 2015 op voor een herkansing. De club heeft succesvol het aantal punten ‘voldoet niet’ teruggebracht. RBC kijkt terug op een intensief traject, is bovenal trots op het behaalde resultaat en blikt vooruit. “Er moest heel veel werk verzet worden, maar het is gelukt! Deze erkenning van de kwaliteit van onze jeugdopleiding geeft ons een flinke boost en toont aan dat we op de goede weg zijn en dit alles is in amper 4 jaar tot stand gebracht. We gaan nu niet op onze lauweren rusten, maar zullen blijven werken aan de verdere verbetering en versterking van onze voetbalopleiding”, aldus coordinator voetbalopleiding Noud Bominaar.
 
RBC vestigt hiermee de volledige aandacht op de jeugdopleiding en roept alle betrokkenen op een steentje bij te dragen. "We spreken de wens uit dat iedereen nu nog meer gemotiveerd zal zijn om mee te werken aan de verdere uitbouw van onze jeugdafdeling die de levensverzekering van RBC is."

Waar de jeugdopleiding kwalitatief en kwantitatief groeit blijven successen bij de senioren nog achter. RBC komt respectievelijk uit in de 4e Klasse, wat de doorstroom van jeugdspelers bemoeilijkt. "Als het eerste elftal eenmaal in de 2e Klasse speelt, is dat voor veel jonge voetballers een aardig niveau. Dan is de drang om te vertrekken vaak een stuk minder. En we werken ook aan de cultuur van de club, waarmee we spelers hopen te binden", zegt hoofd voetbalacademie Rob Hellendoorn. Ook doorstroom richting betaald voetbalorganisaties ziet RBC als een vorm van rendement. Noud Bominaar: We zijn er trots op als een jongen op hoger niveau gaat spelen; er zijn er al naar NAC gegaan. We feliciteren hen en dat menen we".


Kartrekkers-certificering.jpg 
 
V.l.n.r.: Noud Bominaars, Vincent van Son (beiden coordinator voetbalacademie), Gommy Nooijens (hoofdtrainer U14 en voormalig hoofd voetbalopleiding). Foto: website RBC Voetbal
 
Bron: BN De Stem ‘Jeugd RBC op niveau profclub (29/02/2016)