HZVV ontvangt als eerste club uit Drenthe de status Lokale Jeugdopleiding


In een reeks berichten belichten we amateurclubs die in het seizoen 2015/'16 een status Lokale- of Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Vandaag een van de clubs met een status Lokale Jeugdopleiding: HZVV.
 
HZVV krijgt bevestiging met het behalen van een status Lokale Jeugdopleiding. HZVV is daarmee de eerste club uit Drenthe die deelname aan het Kwaliteit & Performance Programma met dit certificaat heeft afgesloten. Regina van der Meulen, bestuurslid jeugdzaken: “Het verkrijgen van het keurmerk sterkt ons in de gedachte dat we op de goede weg zijn met het door ontwikkelen van onze jeugdafdeling en jeugdopleiding.”
 
Het behalen van de status heeft de nodige inspanning gekost. “Er is door heel veel mensen keihard gewerkt om aan alle eisen die de KNVB stelt te voldoen”, aldus van der Meulen. Bestuurslid Technische Zaken Willem Schraa, vervolgt: ““Na een eerste adviesgesprek vond de audit plaats om te bepalen waar we als club stonden. Op grond van de audit werden tal van verbetervoorstellen gedaan waar we mee aan de slag zijn gegaan. Vervolgens vond opnieuw een audit plaats om vast te stellen of er voldoende vorderingen waren gemaakt.” De uitkomsten zijn door een auditcommissie, bestaande uit medewerkers van NMC Bright en de KNVB, voorgedragen aan het bondsbestuur van de KNVB en overgenomen.
 
Nadien heeft een review plaatsgevonden met als doel te spreken over het ontwikkelen en verbeteren van de jeugdopleiding. Een van de thema’s op het programma was meisjes- en vrouwenvoetbal binnen de club. Rondom dit thema zijn specialisten en ervaringsdeskundigen uitgenodigd om met de club te komen tot aanbevelingen. Zo sloten Alied Schuiringa van de KNVB en Rob Stiekema van SVO BDE aan om de club van de nodige ideeën te voorzien over het ontwikkelen van meisjes- en vrouwenvoetbal bij HZVV.
 
Concluderend stelt Willem Schraa vast: “Het was een heel traject. HZVV is blij dat het de eerste club in Drenthe is die het KNVB keurmerk Lokale Jeugdopleiding mag dragen.” 


HZVV.jpg
HZVV neemt certificaat Lokale Jeugdopleiding in ontvangst. Onderste rij v.l.n.r.: Edwin van Oort (jeugdcommissie HZVV), Riny Jansen (voormalig HJO HZVV), Anja Bos (coordinator meidenvoetbal HZVV), Alied Schuiringa (KNVB), Regina van der Meulen (best.lid Jeugd Zaken HZVV), Johan Massier (voorzitter HZVV), Ab van der Velde (KNVB), Mark Wassems (jeugdcommissie HZVV)

Bron & foto: website HZVV