Hilversumse HC & FC Victoria 1893 ontvangt status Lokale Jeugdopleiding


Als eerste voetbalvereniging in het Gooi en omstreken is de jeugdopleiding van  HC & FC Victoria 1893 door de KNVB erkend als Lokale Jeugdopleiding. Op zaterdag 21 mei vond de uitreiking van het certificaat plaats.
 
Voormalig hoofd jeugdopleiding Jeroen Roest was een van de initiatiefnemers die het Kwaliteit & Performance Programma hebben aangegrepen. Er heeft een audit plaatsgevonden waar met name de innovatieve houding van de club opviel. De club heeft zogenaamde Young Star-teams opgezet met kinderen die in de maanden juli t/m december geboren zijn. Zo probeert Victoria een oplossing te vinden voor het geboortemaand effect.
 
In de review zijn aanbevelingen besproken om de jeugdopleiding te verbeteren. Victoria heeft NMC Bright verzocht een andere amateurvereniging te betrekken om kennis en ervaringen uit te wisselen. René van der Kooij was als technisch manager namens USV Hercules vertegenwoordigd. De club gaat actief aan de slag met alle aanbevelingen die zijn besproken.
 
De club is trots op het behaalde resultaat, maar blijft niet stilzitten. Jan Willem Jonkman, voorzitter HC & FC Victoria: “We zijn trots op dit resultaat, en gemotiveerd verder te professionaliseren. Uiteraard gaf de auditcommissie ook een aantal aanbevelingen mee. De Technische Commissie pakt de aanbevelingen op, in het streven op termijn erkend te worden als Regionale Jeugdopleiding.”


Victoria1893.jpg 
HC & FC Victoria 1893 neemt certificaat Lokale Jeugdopleiding in ontvangst
 
Bron: website HC & FC Victoria 1893