HHC Hardenberg krijgt status Regionale Jeugdopleiding


In een reeks berichten belichten we amateurclubs die in het seizoen 2015/'16 een status Lokale- of Regionale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Vandaag een van de clubs met een status Regionale Jeugdopleiding: HHC Hardenberg.

HHC Hardenberg heeft in het seizoen 2015/’16 deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma en daarmee het predicaat Regionale Jeugdopleiding behaald. De club heeft het programma ingezet voor de ontwikkeling van de gehele jeugdopleiding. Jan Veneman, bestuurslid bij HHC Hardenberg: “wij zetten ons ontzettend in om de opleiding continue te verbeteren. Dit heeft niet alleen te maken met prestatievoetbal, maar ook voor de recreatieve kant van de jeugd. Het gaat om de kwaliteit van de hele jeugdopleiding, van de A1 tot de allerkleinsten”.

 
HHC Hardenberg is de afgelopen jaren doorgestoten naar de top van het amateurvoetbal en komt komend seizoen uit in de nieuwe Tweede divisie. Nu leeft de ambitie om de jeugd aansluiting te laten vinden bij het 1e elftal. “We willen dat het gat tussen de beloften en het eerste elftal zo klein mogelijk wordt. Dat betekent dus dat veel elftallen naar een hoger niveau moeten, daar werken we constant aan.” Hoofd jeugdopleiding Gert-Jan Karsten verduidelijkt in de recent uitgekomen Voetbaltrainer 219: "er is een kentering gaande en jeugdspelers krijgen kansen. Nu is het zaak dat we de doorstroom structureler van aard proberen te maken. Dat is een proces en daar trekken we zeker vijf jaar voor uit".

HHC Hardenberg kreeg het certificaat in mei 2016 uitgereikt tijdens een wedstrijd van het 1e elftal door Michel Jansen.

K&P Uitreiking HHC Hardenberg 
Uitreiking predicaat Regionale Jeudgopleiding aan HHC Hardenberg

Bronnen: website HHC Hardenberg & de Voetbaltrainer 219