Avv SDZ, DOS’37 en FC VVC behalen status Lokale Jeugdopleiding noemen


Het deelnemersveld aan het Kwaliteit & Performance Programma is een aantal ambitieuze clubs met een status rijker. Avv SDZ uit Amsterdam, DOS’37 uit Vriezenveen en FC VVC uit Nieuw-Vennep hebben een status Lokale Jeugdopleiding behaald.
 
Avv SDZ
Het Amsterdamse SDZ toont ambitie met deelname aan het Kwaliteit & Performance Programma. Er wordt, onder leiding van bestuurslid Danny Flemming, gewerkt aan het ontwikkelen van de jeugdopleiding wat uiteindelijk moet leiden tot een eerste elftal dat op hoger competitieniveau uitkomt. Het behalen van een status ziet de club als stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Dit bleek ook uit de manier waarop aanbevelingen uit de review ontvangen werden. Samenwerkingspartner van de club Ajax was bij de review aanwezig om de betrokkenen van de nodige input te voorzien. Van verzadiging is allerminst sprake, op de website spreekt de club een ambitie uit om door te groeien naar een status Regionale Jeugdopleiding. SDZ is de eerste Amsterdamse club met een status Lokale Jeugdopleiding.

DOS'37 
Van het Amsterdamse naar het Overijsselse Vriezenveen. DOS’37, in het seizoen 2015/’16 uitkomend in de Hoofdklasse, heeft een status Lokale Jeugdopleiding behaald. De club heeft het programma vooral gebruikt om de jeugdopleiding aansluiting te laten vinden bij het niveau van het eerste elftal. Het behalen van een status was daarbij een leuke bijkomstigheid, het ging vooral om het ontwikkelen en verbeteren van de jeugdopleiding. De club heeft daarbij lering getrokken uit de ontwikkeling van nabij gelegen amateurclub HHC Hardenberg, die bij de review aanwezig waren. Deze drang tot verbetering komt vooral voort uit de vele vrijwilligers die de club een warm hart toe dragen. Zo zijn verschillende jeugd- en eerste elftal-spelers als jeugdtrainer of hoofd jeugdopleiding betrokken bij het waarmaken van ambities.


Dos37.png
Foto: Jeugdvoorzitter Dinant Pas (rechts op de foto) neemt certificaat in ontvangst van KNVB-medewerker Ab van der Velde

FC VVC 
FC VVC, een ondernemende club uit Haarlemmermeer, is een status Lokale Jeugdopleiding rijker. De club is voornemens om de groei van de gemeente Haarlemmermeer om te zetten in succes op het veld. Succes betekent niet alleen het winnen van wedstrijden of spelen op hoger competitieniveau, het betekent vooral iedereen beter leren voetballen. Daarom heeft de club het plan ‘beter voetballen’ geïntroduceerd. Onder leiding van een docent ‘beter voetballen’ en zogenaamde ‘voetbalplus’ trainers worden jeugdtrainers begeleid om spelers beter te maken op technisch, tactisch, mentaal en fysiek gebied. FC VVC gaat, in samenwerking met partner Ajax, de komende seizoen aan de slag met het doorontwikkelen van het plan en heeft de ambitie door te groeien naar een status Regionale Jeugdopleiding.