Kwaliteit & Performance Symposium 2015


Het eerste seizoen waarin het Kwaliteit & Performance Programma in Nederland draait hebben meer dan 30 ambitieuze amateurvereningen aan het programma deelgenomen. De clubs zijn allen serieus bezig met het doorontwikkelen van hun jeugdopleiding. Dit heeft geleid tot aansprekende voorbeelden waarin BVO's en amateurverenigingen met elkaar om de tafel zijn gegaan om te spreken over het optimaliseren van de jeugdopleiding. 

Gaan voor rendement
Tijdens het programma zijn er diverse onderwerpen langsgekomen die in potentie interessant zijn voor iedere amateurvereniging. Welke visie heeft de club op het opleiden van spelers? Welke spelers krijgt de club binnen en hoe gaat de vereniging vervolgens met hen aan de slag? Hoe denkt de club individuele spelers, binnen een team, beter te maken? Wordt daarbij alleen het voetbaltechnische gedeelte in ogenschouw genomen of is er de durf verder te kijken, zoals bijvoorbeeld naar het pedagogische aspect? Wat levert alle inzet uiteindelijk op, hoeveel jeugdspelers bereiken het eerste elftal? Kortom, wat is het rendement van een jeugdopleiding?

Elkaar ontmoeten, kennis delen en een netwerk vormen
Het zijn stuk voor stuk interessante vragen die het waard zijn om breder besproken te worden. Om die reden wordt het eerste Kwaliteit & Performance Symposium georganiseerd. Elkaar ontmoeten, kennis delen en een netwerk vormen om jeugdopleidingen voortdurend te verbeteren. Een aantal clubs zullen hun manier van werken kort ter tafel brengen. Daarnaast zal Daniel Klijn, grondlegger van 'Besturen met een visie' met alle aanwezigen van gedachten wisselen over de vereniging van de toekomst. Kortom, het beloofd een inspirerende dag te worden!

Vitesse

KNVB en NMC Bright hebben het trainingscomplex van Vitesse uitgekozen om het eerste Kwaliteit & Performance Symposium te hosten.